DE STIUT

Meniu traditional romanesc

Pulpa de pui la cuptor cu cartofi prajiti si salata de varza La ce va ganditi cand au auziti de pulpa de pui cu cartofi prajiti si salata de varza alba, insotite de chifla? Ce imagini va vin in minte?

Va ganditi la un restaurant de pe marginea soselei plin de tiristi si de calatori coborati din autocar pentru o pauza de masa in drumul spre granita?
Sau va aduceti aminte de terasele de pe litoral deschise numai 2 luni pe an si cu meniul de acum 20 de ani?

Cred ca 90% dintre restaurantele si crasmele din Romania au acest fel de mancare in meniu. Poate ca pulpa de pui la ceaun e inlocuita cu pieptul de pui la gratar, iar cartofii prajiti cu cartofi fierti, insa toate vor sa mearga la sigur cu aceasta combinatie. Uneori pe farfurie mai apar si cateva felii de lamaie, iar salata de varza se transforma in salata de rosii presarata cu firicele de telemea rasa.

Nu stiu exact ce s-a intamplat de acest meniu a ajuns atat de popular insa cred ca o mare parte din responsabilitate o au clientii restaurantelor. Credeam ca toti romanii prefera micii cu mustar sau sarmalele in foi de varza, insa se pare ca nu e asa. Pana si pizzeriile de cartier au inclus in meniul lor puiul la cuptor cu cartofi prajiti sau fierti insotiti de o salata.

Prea multe nu ar fi de zis, decat ca aceasta combinatie de proteine cu carbohidrati nu este sanatoasa. Insa nu cred ca cei care comanda acest fel de mancare se gandesc la asa ceva – nici macar nu le pasa de combinatiile nutritionale.

P.S. Daca nu ti-ai batut pana acum capul cu combinarea corecta a alimentelor, te sfatuiesc sa citesti mai multe pe aceasta tema. Incepe cu o dieta rapida, sa simti ca faci ceva pozitiv pentru tine si corpul tau, apoi continua sa introduci in meniul tau alimente care nu ingrasa eliminandu-le in mod constient pe cele nesanatoase. Bucura-te de schimbarile pe care le vei observa si continua sa faci mici ajustari in stilul tau de viata, asimilate in timp, pana ajungi la un echilibru care te va multumi. Daca altii pot, sigur poti si tu! Iar eu sunt aici pentru a te sustine.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
Ada

Bucataria romaneasca e in general “bine unsa”…iar la noi, importanta nu e calitatea, ci cantitatea, din pacate.