Cate ceva despre crenvustii de pui Aldis

Crenvursti de pui la CoraImi plac crenvustii (asta era denumirea de pe ambalaj). Mai ales cu mustar si cartofi prajiti sau in salata.  O bunatate! O scurta privire pe lista cu ingrediente imi va spune daca este o idee buna sa continui acest obicei culinar sau sa-l raresc.

Am sa insist putin asupra numelui: dexonline.ro nu stie deloc de crenvust, crenwust, cremwust sau cremwurst ci de crenvurşt cu pluralul crenvurşti. Pe ambalajul produsului cumparat de mine scria crenvusti, iar la ei pe site cremwursti.  Deci nici ei nu si-au facut temele. 8-}

CRÉNVURŞT, crenvurşti, s.m. Produs alimentar în formă de cârnăcior, obţinut din carne de vită şi slănină tocate fin, introduse în intestine de oaie sau în material plastic şi adesea prinse în pereche. – Din germana Krenwürstchen.

Crenvusti VS Crenvursti

Ultimii crenvurşti cumparati de mine sunt cei de pui de la Aldis, asa ca-i voi analiza pe acestia. Pe site-ul firmei nu este nici o poza cu ei (o fi secret), asa ca pun o poza cu cei de la concurenta, pentru a ilustra pretul.

Ingredientele:

  1. carne de pui 72% (din ce parte a puiului e carnea?)
  2. grasime de pui (cata grasime?)
  3. apa
  4. proteina din soia
  5. amidon din cartofi
  6. condimente si extracte de condimente (ce fel de condimente?)
  7. arome (arome de ce?)
  8. zaharuri
  9. stabilizatori: di-polifosfati de sodiu (E 339 – suspect)
  10. agent de ingrosare: caragenan (E 407 – periculos)
  11. antioxidant: acid ascorbic (E 300 – inofensiv)
  12. izoascorbat de sodiu (E 301 – inofensiv)
  13. potentiator de aroma: glutamat monosodic (E 621 – periculos)
  14. conservant: nitrit de sodiu (E 250 – suspect)
  15. colorant: carmin (E 120 – periculos)

Asadar, 3 ingrediente periculoase si 2 suspecte de a fi periculoase pentru sanatatea noastra. [-(
Specificatii:

  • produs fiert si afumat
  • membrana comestibila
  • Calorii: 275 kcal pentru 100g
  • Proteine: 11 g din 100g
  • Lipide: 24 g din 100g
  • Glucide: 2 g din 100g
  • Pret: 8.57 lei pachetul cu 10 bucati (pret Metro)

Cei mai des folositi antioxidanti sunt acidul ascorbic si acidul citric. Desi duce cu gandul la citrice, acidul citric este cel mai rau dintre cei doi. Asa ca urmareste produsele, inclusiv sucurile, care au acid ascorbic printre ingrediente. Daca in urma acestui articol retineti macar acest lucru, ma declar multumita.

Conservantul nitrit de sodiu este foarte des folosit in preparatele de carne, insa intra in clasa E-urilor suspecte. Aici decizia va apartine.

Concluzia: Categoric, raresc crenvurstii in dieta mea.  Poate doar de cateva ori pe an, daca mi-e pofta. In plus, acum stiu cum se spune corect: crenvurşti.

PS. Informatiile privind E-urile sunt luate de pe topsanatate.ro.

Etichete :: 

7 Voteaza
  • Lasa un comentariu | Comment on this
  • Trimite articolul pe Yahoo Messenger

Despre autoarea blogului

Bijuterii-Inox.ro

 

11 Comentarii la “Cate ceva despre crenvustii de pui Aldis”

Comentariile: [2] 1 » Show All

  1. 11.
     mihai albaComenteaza pe blog:

    sunteti praf la capitolul cremvursti din toate punctele de vedere atat am de zis :-]]

Comentariile: [2] 1 » Show All

Ce parere ai despre cele citite?

~X( ~O) |urari| |typing| |sos| |shopping| |ruj| |reading| |lost| |idea| |happy| |forbidden| |cocheta| |blush| |bani| |NU| |DA| b-( ^:)^ [-X [-O= [-( O:-) L-) B-) @};- =:/ ;;) ;)) ;) :| :^o :P :D/ :D :-t :-s :-j :-]] :-O :-B :-?? :-= :-* :-$ :- :)=- :)) :) :(( :( :!! 8-} 8-| **== (*) (%) %-( %%- $-) #:-S

Atentie! Reciteste si corecteaza comentariul inainte de a-l trimite. Graba strica treaba!

Sorteaza comentariile:Deschide Optiunile de sortare a comentariilor :: Open Sort Options

Sort comments by:
  • * Applied after refresh

Aboneaza-te la comentarii fara sa comentezi:

Urmareste comentariile blogului prin RSS sau

Alte articole pe aceasta tema: