CALITATEA VIETII

Formula bugetului echilibrat

Daca raspunsul este nu, deschide un fisiel excel si fa un tabel in care sa-ti treci bugetul si cheltuielile timp de 3 luni. Nu lasa nimic departe, nici macar banii de ziar sau alte maruntisuri. La sfarsitul celor 3 luni vei observa un trend in obiceiul tau de a cheltui banii: Cheltui zilnic? Pe ce cheltui cei mai multi bani? Cum iti poti reduce facturile? Pe ce lucruri inutile se duc bani multi?

Odata ce tragi concluziile, vei avea bazele sa-ti corectezi comportamentul si sa faci lucrurile mai placute financiar pentru tine.

Cum sa cheltuiesti echilibratCreditele pentru nevoi personale. Sunt ca un lant un jurul gatului si picioarelor tale. Daca nu-ti permiti un lucru, nu ti-l cumperi si gata. Sau pui bani deoparte pentru el. Poate pana strangi suma necesara iti dai seama ca nici nu ai nevoie de lucrul ala (downloadeaza Lista produselor in asteptare 30 de zile). $-)

Creditul pentru investitii majore. In aceasta categorie intra casa, masina sau afacerea personala. Citeste carti, articole, recomandari despre cum sa eviti capcanele creditelor scumpe si sa gasesti cele mai avantajoase conditii de creditare pentru tine. Din pacate, oamenii de rand nu dispun de destui bani cash pentru a-si cumpara casa sau masina pe loc, chiar si daca economisesc 2-3 ani. Asa ca singura solutie este creditul, insa dobanda si cheltuielile aferente lui pof fi alese dintre ofertele cele mai bune.

Eu am pe pc-ul personal un fisier excel in care trec in fiecare luna banii castigati si cheltuielile. La sfarsitul fiecarei saptamani fac un bilant si vad cum stau, ce cheltuieli am saptamana care vine, ce facturi mai am de platit etc. Ma ajuta sa tin lucrurile sub control, mai ales ca banii de pe card sunt amagitori: daca nu-i vezi, nu-i numeri. Si ma trezesc cu cardul mai gol decat credeam eu.

Bugetul de cheltuieliEvita totusi sa cazi in capcana calculelor interminabile si tresante. Nu asta e strategia corecta, asa cum nici numararea caloriilor nu te ajuta sa slabesti. Trebuie doar sa ajungi la un echilibru intre venituri si cheltuieli, astfel incat sa nu te intinzi mai mult decat iti este plapuma si sa duci un stil de viata pe care nu ti-l permiti.

Daca iti doresti totusi un alt stil de viata ce implica cheltuieli mai mari, fa-ti un plan sa castigi bani mai multi.  Asta e singura solutie.

Tu cum iti gestionezi finantele personale sau ale familiei? Ce metode folosesti pentru echilibrarea bugetului lunar?

Pages: 1 2

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.